Hans och Torbjörn med gödsel

Yara och Lantmännen tecknar avtal för fossilfri mineralgödsel

Yara och Lantmännen är de första företagen som någonsin tecknar ett kommersiellt avtal för att förse lantbruksmarknaden med fossilfri mineralgödsel. De fossilfria gödselmedlen som kommer att produceras av Yara och marknadsföras av Lantmännen från 2023 kommer att ha ett 80-90 % lägre klimatavtryck. På bilden från vänster till höger: Hans Larsson, Yara och Torbjörn Wahlström, Lantmännen, som undertecknade kontraktet.

Läs mer

Man i fält
Man i fält

Skapa ett atfarmkonto!

Det är helt kostnadsfritt att rita in gårdens fält, titta på biomassakartor och att mäta med äldre versioner av Yara N-tester. Vill du, kan du köpa till möjlighet att generera tilldelningsfiler och prenumeration på N-Tester BT. För prenumeration av N-Tester BT klickar du på "Uppgraderingar" längst ner till vänster och kommer då till beställningssidan.

Kan din spridare inte ta tilldelningsfiler? Inga problem, du kan köra manuellt efter anvisningar från mobilen.

YaraMila Höst i praktiken

Har du koll på P & K?

Grunden för att hitta rätt PK-gödsling för just din gård är att bilda sig en uppfattning om dina grödors behov och bortförsel och tillförsel av fosfor och kalium.

Här finns två enkla verktyg så att du snabbt får en god uppfattning om både behovet och hur din gödslingsstrategi fungerar. Varje verktyg har en kort instruktionsfilm som gör det lätt att komma igång.

Räkna på P & K behovet till dina grödor

Räkna på din PK-balans

Samlad information om spridning

Här hittar du länkar till din leverantörs spridarinställningar samt tips om hur du optimerar din spridning för bästa möjliga ekonomi.

Spridning

Yara Nyhetsbrev med N-Prognos direkt i inkorgen: