AdBlue® för bilar och andra passagerarfordon

SCR-tekniken och behovet av AdBlue blir alltmer vanligt för bilar och andra passagerarfordon. Idag kan man köpa fordon som är utrustade med ett SCR-system med AdBlue från de flesta kända biltillverkarna.

Yara är världens största tillverkare av AdBlue. AdBlue har minskat farliga utsläpp från så kallade tunga fordon såsom lastbilar och bussar sedan 2004.

För personbilar erbjuder vi förpackade AdBlue i en mängd olika format. Tillsammans med våra partners - från biltillverkare och verkstäder till bensinmackar - ger vi förare över hela världen tillgång till AdBlue från Yara.

Vi arbetar med ledande återförsäljare och har beslutat att inte sälja direkt till den enskilde konsumenten. Men här kan du läsa om personbilsalternativen från Yara, hur man använder AdBlue och varför AdBlue-kvaliteten är viktig. Vi kan tyvärr inte svara på några frågor från enskilda bilägare.

Mikael Edsäter
Mikael Edsäter
Business Manager, Adblue / Air1

AdBlue®: enkelt att använda

AdBlue®: enkelt att använda

Vissa tror att det är besvärligt att använda AdBlue, men så är det verkligen inte. SCR-fordon är precis lika enkla att använda som andra bilar eller passagerarfordon. 

Läs mer

AdBlue – den snabbast växande produkten inom kategorin bilkemi

För att uppfylla kraven måste alla dieselbilar med SCR alltid ha AdBlue i den särskilda AdBlue-tanken - från den första fyllningen på löpande bandet, till fortsatt fyllning där föraren måste administrera det under hela bilens livslängd. Detta kommer att innebära en betydande affärsmöjlighet för de berörda parterna i värdekedjan.

Som återförsäljare av bildelar/tillbehör, eller som en del av eftermarknadens OEM-program, erbjuder AdBlue en viktig och ny möjlighet för kunden. Försäkra förarna om att AdBlue finns tillgänglig om de överväger att köpa ett SCR-fordon, påminna förarna om att de ska fylla på AdBlue, eller ännu bättre - erbjuda dem att fylla på.

Förpackningsföretagen kan också dra nytta av den nya marknaden som utvecklas, och Yara kan leverera i bulk med doseringsutrustning för den här sektorn så att de kan förpacka i egna förpackningar med eget varumärke för detaljhandeln.

Återförsäljare

AdBlue for Passenger cars

För återförsäljare av bilvårds-/fordonskemikalier kommer AdBlue att växa snabbt och bli en betydande, om inte den snabbast växande produkten i kategorin. Överallt där man kan tanka diesel kommer AdBlue att finnas som ett komplement. Och påminna förarna om att de ska fylla på med AdBlue - eller till och med fylla på åt dem - vilket ger en viktig merförsäljning. AdBlue-påsen från Yara erbjuder en unik, bekväm och miljövänlig lösning för både slutanvändare och återförsäljare.

Läs mer om återförsäljare

Bilkemikalier, påfyllningsprodukter

AdBlue for passenger cars

För bilkemiindustrin kommer AdBlue att bli en viktig produkt som kompletterar portföljen. Som världens största tillverkare av AdBlue har Yara omfattande erfarenhet av alla aspekter av hantering, fyllning och försäljning av AdBlue i förpackat format. Och vi har leveransavtal med ledande OEM-tillverkare och återförsäljare. Vi söker och väljer nu aktivt partners till AdBlue över hela värden.

Läs mer om påfyllningsprodukter

OEM-delar för bilindustrin

Automotive OEMs

För OEM-delar kommer Yaras marknadsledande position och dokumenterad erfarenhet i AdBlue att vara ovärderlig. Med fem primära produktionsanläggningar - två av dem världens största - har vi tankar och terminaler bokstavligen över hela världen. Vi säkerställer den så viktiga närheten - både till monteringslinjerna och till eftermarknaden. AdBlue från Yara finns i lämpliga format för första fyllningen, påfyllningsservice och där OEM-återförsäljare kan förpacka i egen design.

Läs mer om OEM-delar för bilindustrin

Lär mer om AdBlue

AdBlue® is a registered trademark of the Verband der Automobilindustrie e.V. (VDA).