Korn

Vill du få hjälp att välja rätt gödselmedel eller identifiera ett bristsymtom i korn? Här får du svar på många av dina frågor tillsammans med god råd från våra agronomer!

Man i kornfält

Korn

Oavsett om du söker råd för odling av maltkorn eller foderkorn har du kommit rätt! Här finner du generell information om korn, såsom näringsämnens betydelse, tidpunkter för gödsling mm.

Gödslingsråd av korn

Rätt proteinhalt i korn

Tidigare oroade vi oss ofta för att få en för hög proteinhalt i maltkornskörden. Men med de nya högavkastande maltkornsorterna riskerar vi i stället att få en för låg proteinhalt. Hur gör vi då för att öka chanserna till en korrekt proteinhalt och optimal skörd? Om detta berättar Ingemar Gruvaeus, agronom på Yara, i denna film.

Se om ditt korn har bristsymtom

Identifiera om ditt korn lider av näringsbrist och ta reda på hur du kan åtgärda det. Välj ett näringsämne nedan för att lära mer om symtomen vid brister och vilken effekt det har på tillväxt och utveckling.

Bättre gödslingsbeslut med rätt information

Yara har utvecklat olika tjänster och verktyg för att hjälp dig till rätt beslut när det gäller gödsling, för att maximera din skörd och din ekonomi. Här är några av verktygen för spannmål!

Yara N-Sensor

Yara N-Sensor

Yara-N-Tester

Yara-N-Tester

Yara N-Prognos

Yara N-Prognos